70107011
Åbningstider

Kundeservice åbningstider

Man – tors 9:00 – 17:00
Fre – lør 9:00 – 18:00
Søndag 9:00 – 13:00

📞 70 10 70 11

Se menuer vi leverer samt kundeservice åbningstider mellem jul og nytår

Søg

Søgning

Kundelogin

Kundelogin

Log ind


Glemt kodeord?

Glemt kodeord?




Annuller Nulstil

Min bestilling

Min bestilling


Gå til kassen

Beregn leveringspris


Beregn
  • Mad ud af huset
    Se alle menuer

    Kategorier


    • Buffet
    • Brunch
    • Konfirmation
    • Fra 4 kuverter
    • Påskefrokost
    • Smørrebrød ud af huset
    • Frokost
    • Tapas & lette anretninger
    • Tallerkenservering
    • Børnemenuer
    • Vælg-selv menuer
    • Julefrokost
    • Se flere...

    Anledninger


    • Studenterfest
    • Fødselsdag
    • Konfirmation
    • Firmajulefrokost
    • Barnedåb
    • Bryllup
    • Reception
    • Påskefrokost
    • Åbent hus
    • Jubilæum
    • Polterabend
    • Svendegilde
    • Spisning i det fri
    • Temafest
    • Pinsefrokost ud af huset
    • Juleaftensmenu
    • Mellem jul og nytår
    • Nytårsmenuer
    • Se flere...
  • Kundeservice
    • Kontakt
    • Her bor vi
      • Odense
      • Aarhus
      • København
    • Nyhedsbrev
    • FAQ - Ofte stillede spørgsmål
    • Gavekort
    • Afbestillingsforsiking og leveringsgaranti
    • Bonuspoint
  • Information
    • Om Kokken & Jomfruen
    • Handelsbetingelser
    • Persondatapolitik
    • Cookies
    • Du kan føle dig tryg
    • Kvalitet
  • For virksomheder
    • Firmajulefrokost
    • Firmaarrangementer
    • Frokostordninger
  • Tilbud



  • Kategorier
    • Buffet
    • Brunch
    • Konfirmation
    • Påskefrokost
    • Fra 4 kuverter
    • Smørrebrød ud af huset
    • Frokost
    • Tapas & lette anretninger
    • Tallerkenservering
    • Børnemenuer
    • Vælg-selv menuer
    • Julefrokost
  • Anledninger
    • Studenterfest
    • Fødselsdag
    • Konfirmation
    • Påskefrokost
    • Firmajulefrokost
    • Barnedåb
    • Bryllup
    • Reception
    • Åbent hus
    • Jubilæum
    • Polterabend
    • Svendegilde
    • Spisning i det fri
    • Temafest
    • Pinsefrokost ud af huset
    • Juleaftensmenu
    • Mellem jul og nytår
    • Nytårsmenuer
  • Kundeservice
    • Kontakt
    • Her bor vi
      • Odense
      • Aarhus
      • København
    • Nyhedsbrev
    • FAQ - Ofte stillede spørgsmål
    • Gavekort
    • Afbestillingsforsiking og leveringsgaranti
    • Bonuspoint
  • Information
    • Om Kokken & Jomfruen
    • Handelsbetingelser
    • Persondatapolitik
    • Cookies
    • Du kan føle dig tryg
    • Kvalitet
  • For virksomheder
    • Firmajulefrokost
    • Firmaarrangementer
    • Frokostordninger
  • Tilbud

Kundeservice åbningstider

Man – tors 9:00 – 17:00
Fre – lør 9:00 – 18:00
Søndag 9:00 – 13:00

📞 70 10 70 11

Se menuer vi leverer samt kundeservice åbningstider mellem jul og nytår

Inspiration

  • Generelt om drikkevarer til festen
  • Tilbehør til drinks
  • Velkomstdrink til nytår
  • Drinks til nytår
  • Generelt om borddækning
  • Bordplanen tips og tricks
  • Borddækning til konfirmation
  • Borddækning til Bryllup
  • Bordkort til konfirmation
  • Bordkort til Bryllup
  • Bordkort til barnedåb
  • Bordplan til bryllup
  • Bordpynt til bryllup
  • Festtaler
  • Invitationer
  • Rim og rimordbog til sange og taler
  • Selskabslege
  • Spisning til fest
  • Fødselsdagsønsker
  • Forsamlingshuse og selskabslokaler i Danmark
  • Dåbskjoler og barnedåbs-tøj
  • Huskeliste til fest i hjemmet eller i selskabslokalet
  • Bryllupsplanlægning
  • Bryllupstraditioner
  • Invitationer til barnedåb
  • Nytårsforsæt
  • Nytårspynt
  • Nytårstøj
  • Nytårskjole
  • Festartikler
  • Festlokaler
  • Partytelt
  • Festudlejning
  • Temafest
  • Servietter barnedåb
  • Konfirmationsønsker
  • Musik til fest
  • Takkekort til bryllup
  • Hvad koster et bryllup?
  • Inspiration til dåbsgave
  • Musik til bryllup
  • Gæstebog til bryllup
  • Gommens tale
  • Salmer til bryllup
  • Kager til barnedåb
  • Pynt til barnedåb
  • Festpynt
  • Fødselsdagsbilleder
  • Fødselsdagsinvitationer
  • Fødselsdagskage
  • Konfirmations invitation
  • Konfirmationskjole
  • Konfirmationstale
  • Konfirmationstøj
  • Studentergilde invitationer
  • Studenterhue farver
  • Studenterhue regler
  • Studenterpynt

Spisning til fest

 

Festmenuen

Menukort

Det er god ide at anbringe et menukort ved hver kuvert ved et festligt dækket bord.

 

Retterne

De første retter skal være lette og virke pirrende på smagsorganerne, mens stegen er hovedretten. Gemyse og desserten skal efterlade indtrykket af en kulinarisk oplevelse. En selskabsmenu kan begrænses til 3 retter: suppe/fisk, steg og dessert, og i dette tilfælde kan man i en sådan menu anvende ret kraftige og solide retter.

 

Sæsonvarer

Når en menu sammensættes er det en god ide at tage hensyn til sæsonvarerne.

 

At sammensætte menuen

Det er som regel en god idé at sammensætte menuen efter, hvilken steg man bestemmer sig for at servere for sine gæster. Denne steg er næsten altid sæsonbestemt. Herefter vil fiskeretten kræve opmærksomhed. Også her gør sæsonen sig i nogen grad gældende. Suppens garniture og den eventuelle grøntsagsret efter stegen må ligeledes afpasses efter hinanden.

Dessertvalget er nogenlunde uafhængigt af den øvrige menu. Dog må frugten i kompot og eventuelt i en dessert ikke være den samme.

 

Opsummering

1) Menuen indledes med lette, krydrede retter. Stegen og evt. fisken skal betragtes som hovedretterne, mens grøntsagsret og dessert har til opgave at behage smagsorganerne uden at mætte.

2) Menuens retter, de ledsagende saucer og garniturer skal være varierende og fri for gentagelser i såvel farve, tilberedning, smag som i udseende.

3) Menuen bør i enhver henseende rette sig efter sæsonvarerne og så vidt muligt udelukke, at man anvender konserves.

 

Sådan forløber spisningen

Begynd først når alle har fået

Forretten begynder man først at spise, når alle har fået, med mindre værtinden opfordrer til at begynde.
Anden gang, retten bydes rundt, må man gerne begynde med det samme.

 

Spisepauser

Skal man holde pause under spisningen, lægger man kniven på tallerkenen med skaftet skråt ned til højre og gaflen skråt ned til venstre.

Når man er færdig med at spise, lægger man bestikket parallelt skråt ned mod højre, og gaflens tænder skal vende opad. Man må aldrig lægge bestikket, så det hviler mod dugen.

 

Servering

Servering foregår fra højre side, ligesom tallerkenerne både sættes ind og tages ud fra højre.
Fadservering sker dog fra venstre, så man som gæst har god plads til at bruge højre hånd.

Man må godt levne, hvis man ikke selv har øst maden op, men det ser pænest ud, hvis man spiser op.
Man må ikke spise eller drikke, imens der holdes taler eller synges sange.

 

Tak for mad

Husk at sige tak for mad, når spisningen er færdig.
Værtinden og hendes bordherre er de første, der rejser sig fra bordet. Dernæst går værten og hans borddame.

Telefon: 70 10 70 11

Følg os  


Levering i hele landet Psst…du kan også selv hente maden i enten København, Århus eller Odense

Smagen af fest

Kokken & Jomfruen er med på hele rejsen, når du skal bestille mad til din fest. Men vi leverer ikke kun mad – vi leverer overskud og mere tid sammen med dine gæster.

Maden leveres anrettet på porcelænsfade, så du kan stille den direkte ind på bordet.

Når det summer af liv og glade gæster, kan du nyde festen, uden at maden bliver en byrde.

  • Inspiration
  • Om Kokken & Jomfruen
  • Kontakt
  • Nyhedsbrev
  • Afbestillingsforsiking og leveringsgaranti

Trustpilot

Se kontrolrapport
Copyright © 2025 Kokken & Jomfruen. All Rights Reserved
SitemapHandelsbetingelserCookies