Få styr på dine konfirmationsinvitationer: Send en smuk konfirmationsindbydelse til dine gæster
Når du skal afholde en konfirmation, er der mange små delelementer, du skal have styr på. Der skal både bookes lokaler, købes konfirmandtøj, bestilles mad, du skal tænke over en ønskeseddel og hvilken pyntning, du ønsker.
En anden af de første og meget vigtige ting er også, at du skal have inviteret de gæster, som skal deltage på din store dag. Det er vigtigt, at gæsterne får deres konfirmationsinvitation til din store dag i god tid, så de har mulighed for at reservere datoen i deres kalender. Derfor vil vi gerne guide dig på vej, så du kan komme godt fra start med planlægningen af din konfirmation.
Her på siden kan du finde inspiration til din konfirmations invitationer. Vi giver blandt andet kreative forslag til konfirmationsindbydelser, hvornår invitationerne skal sendes ud, hvordan du kan bære dig ad, hvordan de kan se ud, og hvad du kan skrive i invitationerne. Idéerne til, hvordan dine indbydelser til din konfirmation skal se ud, er ganske gratis, og mange af forslagene er både overkommelige at lave rent tidsmæssigt, kreativt og økonomisk.
Hvornår bør jeg sende min indbydelse til konfirmation til gæsterne?
Til din konfirmation bør du tidligst sende dine indbydelser ud seks måneder før konfirmationen, og du bør absolut senest sende dine invitationer ud to måneder før konfirmationen. Hvis ikke du har alle detaljer på plads så tidligt, kan du sende en ‘Save the date’-invitation ud. En Save the date-invitation fungerer sådan, at du får fortalt gæsterne, at de skal reservere datoen, men ikke nødvendigvis skal oplyse om alle detaljerne omkring dagen.
For at der overhovedet kommer nogen gæster til din konfirmation, skal de have en indbydelse, og derfor er de en meget stor forudsætning for, at dagen bliver, som du gerne vil have den. Sørg derfor for at sende invitationerne ud tids nok, så det ikke er på grund af en forsinket konfirmationsindbydelse, at nogle gæster må melde fra til din store dag.
Indbydelse til konfirmation: En digital eller fysisk indbydelse?
Du kan i princippet vælge at sende invitationer til dine gæster både online eller i fysisk form. Det mest almindelige og traditionelle er at sende fysiske invitationer ud, og selvom vi på stort set alle områder lever i en mere og mere digitaliseret verden, er der trods alt stadig mange fordele ved at sende fysiske invitationer ud til dine gæster.
Ulempen ved digitale invitationer er, at mange gæster har en tendens til at tage lidt lettere på en digital invitation end på en fysisk invitation. En digital invitation kan man hurtigt overse, glemme, få slettet eller hæfte sig mindre ved, hvorimod en fysisk invitation er mere formel og håndgribelig. Undersøgelser viser også, at mange gæster vil føle sig mere forpligtede til faktisk at dukke op til en begivenhed, som de har sagt ja til, hvis der er inviteret med en fysisk invitation fremfor en digital.
Ulempen ved digitale invitationer er også, at det ikke nødvendigvis er alle gæster, som vil være i stand til at modtage en digital invitation. Særligt den ældre generation har måske slet ikke adgang til digitale platforme i samme grad som de yngre generationer, mens andre måske slet ikke vil opfatte eller forstå, at der er tale om en invitation til en konfirmation, hvis de modtager den digitalt. Det er derfor en god idé med fysiske invitationer, så man er sikker på, at alle er med.
Fordelen ved de fysiske invitationer er desuden, at du kan skabe et langt mere visuelt og kreativt udtryk på invitationer i fysisk form, end du kan med en digital invitation. Selvfølgelig kan du grafisk designe en pæn invitation på din computer, men hvis du blot sender en SMS eller en Facebook-invitation, vil invitationen ikke på samme måde imponere æstetisk.
Ulempen ved at sende fysiske invitationer er, at det kan blive omkostningsfuldt i porto. Du kan sende digitale indbydelser til din konfirmation gratis, men du kan også formidle dine fysiske indbydelser til din konfirmation gratis, hvis du personligt deler dem ud fremfor at sende dem med posten.
Mange af de gæster, som du inviterer til din konfirmation, vil du ofte se meget hyppigt alligevel, og så kan du lige så godt selv overrække dem indbydelsen, når du ser dem, fremfor at sende dem med posten. Du kan også afsætte en halv dag til at cykle rundt med invitationerne og fordele dem i de af dine gæsters postkasser, som bor inden for cykelafstand.
Du kommer selvfølgelig nok ikke helt til at slippe for at skulle sende nogle invitationer med posten, hvis du vælger at lave fysiske invitationer, men der er trods alt økonomisk forskel på at sende 10 eller 25 indbydelser med posten.
Konfirmationsinvitationer: Hvordan skal de se ud?
En indbydelse til en konfirmation kan se ud på mange forskellige måder. En indbydelse er på mange måder den første del af din store dag og det første, der møder gæsterne, og dermed kan du allerede fra start lægge en stil og en stemning for den kommende festdag. Det er altid en fin idé, at der er en rød tråd i en stor fest som en konfirmation. Den røde tråd kan du skabe ved at lade en stil og en stemning gå igen i alt fra invitationer, borddækning, pyntning og måske endda dit outfit.
Vi har samlet en række idéer til konfirmationsindbydelser og giver dig her eksempler på, hvordan dine invitationer kan se ud. Vi kommer også med idéer til, hvordan du kan få skabt en rød tråd mellem de forskellige forslag til invitationer og festen.
Konfirmationsindbydelser: Lav selv
Det giver altid et mere hyggeligt og personligt udtryk, hvis du laver dine indbydelser selv. Du kan selvfølgelig sagtens købe færdiglavede invitationer, men det sætter straks en anden stemning, hvis man kan se, at konfirmanden selv har brugt tid og energi på at designe en fin invitation selv. Pyt med om invitationerne bliver snorlige og helt perfekte eller ej. Det vigtigste er, at man kan se, at de er lavet i kærlighed og med omtanke.
Invitation til konfirmation: Med tema
Hvis du elsker temafester eller måske har en god idé til et tema, som du ønsker skal præge din konfirmation, kan du allerede fra start lade dit tema udstråle af dine indbydelser. En idé til et tema kunne være en TV-serie, din yndlingsfilm, en sportsgren eller sportsklub eller en anden fritidsinteresse, du har.
Du kan finde eksempler på konfirmationsinvitationer og skabeloner i flere tekstprogrammer som for eksempel Word. Du kan også selv designe dine invitationer i Word. Man kommer langt ved at vælge en pæn skrifttype og indsætte lidt billeder og figurer. Det bliver ekstra fint og eksklusivt, hvis du printer invitationerne ud på noget tykkere papir som for eksempel karton. Karton fås tilmed i et væld af forskellige farver alt efter smag.
Hvis du for eksempel elsker badminton, kan du give dine invitationer et badminton-præget look. Et badminton-tema kan implementeres i mange dele af festen. For at skabe den røde tråd kan du lade små fjerbolde holde gæsternes bordkort. Du kan også lave buketter til bordene, som består af både ketsjere og blomster.
Invitation til konfirmation: Personlig
Vi har samlet en række idéer til en konfirmationsindbydelse med et personligt look. Hvis du ønsker at lave en personlig invitation eller generelt ønsker at afholde en konfirmation med et personligt udtryk, kan du lave konfirmationsindbydelser med fotos. Billederne, du bruger, kan være af konfirmanden selv eller personlige billeder for eksempel fra dine rejser eller din hverdag.
Hvis du generelt ønsker at afholde en konfirmation med et personligt look, kan du også bruge billeder i borddækningen. Du kan for eksempel bruge billeder af dig selv i selskab med dine respektive gæster på dine bordkort, eller du kan udvælge billeder fra din kamerarulle, som siger noget om dig, hvem du er, og hvad du interesserer dig for og bruger din hverdag på.
En invitation med billeder af konfirmanden skaber som regel altid glæde blandt de gæster, som du inviterer. Ofte vil mange gæster vælge at hænge invitationer med billeder op på køleskabet eller en opslagstavle, da invitationer med billeder er hyggelige og personlige.
Invitation til konfirmation: Enkel
Hvis du ønsker en enkel, minimalistisk og stilren konfirmation, skal din konfirmationsinvitation selvfølgelig også bære præg af det samme. Du kan gå efter et enkelt udtryk, hvis du ønsker en mere bæredygtig konfirmation uden for mange engangsting og materialistisk forbrug, som mange unge i dag er optaget af, eller du kan vælge et enkelt udtryk, hvis du generelt blot synes, at det er pænest og mest dig.
En enkel og stilren invitation kan let laves med en smuk skrifttype på en ensfarvet baggrund. Hvis du vil bevare et enkelt udtryk, skal du oftest undlade at indsætte for mange figurer og billeder, da det hurtigt kan skabe et mere rodet udtryk, end du måske bryder dig om.
Du kan for eksempel lave invitationerne i Word, hvor du kan vælge mellem en lang række skrifttyper. Du kan vælge at printe din konfirmationsindbydelse ud på farvet papir i en tykkere kvalitet, så indbydelserne bliver mere holdbare.
Tekst til konfirmationsindbydelse: Hvad skal der stå på en indbydelse til konfirmation?
En af de vigtigste ting foruden designet er selvfølgelig din tekst til din konfirmationsindbydelse. Hovedformålet med en indbydelse er selvfølgelig, at den er informativ. Derfor skal du sørge for, at du får alle informationer om din konfirmation med.
Du skal som udgangspunkt huske at skrive dato for konfirmationen, mødetidspunkt i kirken, kirkens adresse, eventuelle praktiske informationer om parkering ved kirken, adressen på det sted, festen skal afholdes, et eventuelt tidspunkt festen starter, hvis ikke alle gæster skal med i kirken. Du kan med fordel også skrive en ønskeseddel bag på indbydelsen, så gæsterne ved, hvad du ønsker dig.
Når du skriver din tekst til din indbydelse til din konfirmation, skal du også tænke over tonen i det, du skriver. Her kan du tænke over, hvilken type fest du afholder. Med en invitation sætter du på mange måder stilen for den fest, du vil holde, og derfor er det en god idé at slå den rigtige tone an fra start. En invitation er på mange måder gæsternes guideline, som de kan sætte sig ind i, når de skal gøre sig klar til festen, blandt andet hvad angår deres påklædning.
Tekst til indbydelse til konfirmation: Sjov og humoristisk
Hvis du har planer om at afholde en sjov temafest, kan du lade tonen i din konfirmationsinvitation være sjov og humoristisk. Med en sjov konfirmationsinvitation ved gæsterne, at det vil være en mere nede på jorden-konfirmation og humoristisk konfirmation, end nogle måske vælger at holde.
Tekst til indbydelse til konfirmation: Klassisk og formel
Hvis du derimod holder en mere klassisk og formel konfirmation med klassiske taler, festsange og pæn borddækning, kan du på samme måde lade det, du skriver, være klassisk og formelt. Hvis du sender en mere formel invitation ud, ved gæsterne også på forhånd, hvad det er for en type fest, de skal til, og dermed også hvordan de for eksempel skal klæde sig på.
Der er i bund og grund ingen regler, når det kommer til, hvordan en indbydelse skal se ud, og hvad den skal indeholde. Du kan gøre det præcis, som du har lyst til.
Tekst til indbydelse til konfirmation: Uhøjtidelig og uformel
Hvis du holder en mere uhøjtidelig og uformel konfirmation, for eksempel et udendørs arrangement med en frokostanretning, en buffet eller en brunch, havespil og friske blomster på bordene, kan du slå en mere uhøjtidelig og uformel tone an i din konfirmationsindbydelse. Igen giver du gæsterne noget at gå ud fra, når de skal gøre sig klar til festen. Hvis du holder en havefest, behøver gæsterne for eksempel ikke nødvendigvis at komme i fuldt jakkesæt med butterfly og skinnende laksko.
Tekst til konfirmationsindbydelse: Hvornår skal gæsterne senest melde tilbage?
Husk at sætte en deadline for, hvornår dine gæster senest skal have meldt tilbage på din invitation til din konfirmation. Ofte vil man afslutte en invitation med at skrive “S.U. senest d. 26/1 2021 på telefon 11 11 11 11”. S.U. er en alment kendt forkortelse for Svar Udbedes, og det giver altså gæsterne en deadline for, hvornår de senest skal være vendt tilbage til dig med et svar.
Sæt en passende svarfrist, så gæsterne har mulighed for at forsøge at rykke eventuelle aftaler eller arbejde, som de måske allerede har i kalenderen på datoen for din konfirmation. Sæt også en svarfrist, som giver dig tilstrækkeligt med tid til at planlægge din konfirmation med udgangspunkt i antallet af gæster. Det er for eksempel afgørende, at du ved, hvor mange gæster der kommer, når du bestiller mad, eller når du skal lave bordplan.
Husk at angive et telefonnummer, som gæsterne kan vende tilbage til dig på. Mange gæster vil nok allerede have dit telefonnummer eller vide, hvordan de ellers kan kontakte dig, men du kan ikke være sikker på, at det gør sig gældende for alle gæster. Det er heller ikke alle gæster, som for eksempel kan vende tilbage til dig via Facebook Messenger.